03 dec 2021

HermanDeGroot steunt de week van de Aardwarmte 2021

Van 6 t/m 10 december 2021 vindt de Week van de Aardwarmte plaats.

Aardwarmte kan een grote rol spelen in de warmtetransitie. Maak kennis met een schone en lokaal gewonnen warmtebron: Geothermie! Een duurzame warmtebron uit de ondergrond, tevens staat deze bron los van wind en zon. Ontdek hoe aardwarmte past in de warmtetransitie.

Geothermie richt zich op het winnen van deze natuurlijke aardwarmte: deze kan in een geothermiecentrale worden omgezet naar CO2-vrije warmte en elektriciteit. Bij dit proces blijft een dermate hoge restwarmte over, dat we daar gebouwen mee kunnen verwarmen.

Grootste geothermieproject in Nederland in de Regio Eemland.

Met ons zusterbedrijf Larderel Energy werkt HermanDeGroot aan het grootste geothermieproject van Nederland. In de regio Eemland willen wij 7 gemeenten voorzien van duurzame warmte en elektriciteit met geothermie als bron. Hiervoor ontwikkelen we zeven centrales, die aan een regionaal warmtenetwerk energie leveren. Zo kan de duurzame warmte geleverd worden aan de woningen in de gemeenten Eemnes, Baarn, Soest, Amersfoort, Leusden, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg. De elektriciteit wordt direct aan het elektriciteitsnet geleverd. Zo zetten we een belangrijke stap in de verduurzaming van de regio.

Meer weten? Lees verder op de website van Larderel of neem contact op met Guus, Johan of Frank via 033 432 08 89.