Stage: (Werktuig)bouwkunde: Impact van isolatie op de energietransitie

test

Impact van isolatie op de energietransitie

De energietransitie is in volle vaart in gang gezet. We zetten snel stappen met als doel zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Toch is het soms goed om even stil te staan bij wat we nu eigenlijk doen.

Neem nu isolatie. Isolatie werkt goed om de warmte in huis binnen te houden, waardoor minder energie nodig is om een woning in de winter warm te houden. Zodoende stoot je per woning minder CO2 uit. De productie en transport van isolatie zorgt echter ook voor uitstoot van CO2. Daarnaast bespaar je met elk stukje extra geplaatste isolatie steeds minder energie. Het is dus van belang om een goede balans te vinden tussen de bespaarde energie (en dus CO2) en de uitstoot die komt kijken bij de productie en het transport van isolatie.

Tijdens jouw stage ga je op zoek naar deze balans. Je onderzoekt in de literatuur de uitstoot die vrij komt bij de productie en het transport van verschillende isolatiematerialen en vergelijkt dit met de besparing die dit oplevert. Dit pas je daarna toe op een aantal standaard woningen en kantoren. Met behulp van deze gegevens onderzoek je dus hoeveel isolatie gewenst is voor een gebouw. Deze standaard kan je daarna vergelijken met bestaande wetgeving, zoals de eisen die in het bouwbesluit staan. Zo draag je dus een steentje bij aan de energietransitie.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO of WO opleiding Werktuigbouwkunde of Bouwkunde;

  • Je bent enthousiast, proactief en kunt goed zelfstandig werken;

  • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk)

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Alle ruimte om zelf met ideeën te komen en deze op te pakken;

  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

  • Goede support van professionele collega’s;

  • Een passende stagevergoeding per maand;

  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van en herken je jezelf in het profiel? Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons team te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met 033-4320889. Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al ruim 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen.

Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a,

te Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.

Stage: Geothermie: De bouw van een geothermiecentrale

De bouw van een geothermiecentrale.

Maak samen met onze specialisten de eerste stap voor een eerste ontwerp voor deze modulaire geothermiecentrale.

Bekijk vacature
Stage: Geothermie: Breukenstudie geothermiereservoir

Breuken analyse.

Bepaal door middel van een breuken analyse het effect van verbreuking op de potentie van geothermie.

Bekijk vacature