Stage: Geothermie: De bouw van een geothermiecentrale

test

De bouw van een geothermiecentrale

Geothermie gebruikt warmte uit de ondergrond voor duurzame verwarming en de productie van elektriciteit. De warmte wordt via een warmtenet naar de gebouwde omgeving getransporteerd, zodat deze gebruikt kan worden voor het verwarmen van bijvoorbeeld woningen, kantoren en zwembaden. Hiermee kunnen deze gebouwen van duurzame warmte worden voorzien.

HermanDeGroot Ingenieurs helpt Larderel Energy met de ontwikkeling van het grootste geothermieproject in Nederland. In de regio Eemland (omgeving van Amersfoort) ontwikkelen we zeven geothermiecentrales, die elk 24.000 huishoudens van duurzame warmte en elektriciteit kunnen voorzien. Per centrale worden 10 putten geboord, die warmte van verschillende dieptes onttrekken. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de ondergrond.

Om het proces zo optimaal vorm te geven worden de centrales modulair ontworpen. Dit betekent dat elke centrale op dezelfde wijze wordt ontworpen. Hierdoor wordt de operatie voorspelbaarder, hetgeen financieel voordelig is tijdens de ontwikkeling van de centrales.

Tijdens jouw stageopdracht maak je samen met onze specialisten een eerste ontwerp voor deze modulaire geothermiecentrale. Door te kijken naar andere centrales en de interne onderzoeken bepaal je de grootte van de centrale, de beste locatie voor de verschillende onderdelen in de centrale en de aansluitingen tussen de verschillende onderdelen. Vanuit dit overzicht ga je naar een gedetailleerder ontwerp van de centrale, waarbij je focust op materiaalkeuze, efficiëntie van de centrale en het verkleinen van faalmechanismen. Ook is er een mogelijkheid om de centrale in Matlab (of met andere software) door te rekenen om tot een ideaal ontwerp te komen.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO of WO opleiding Werktuigbouwkunde of Bouwkunde;

  • Je bent enthousiast, proactief en kunt goed zelfstandig werken;

  • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Alle ruimte om zelf met ideeën te komen en deze op te pakken;

  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

  • Goede support van professionele collega’s;

  • Een passende stagevergoeding per maand;

  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van en herken je jezelf in het profiel? Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons team te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met 033-4320889. Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al ruim 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen.

Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a,

te Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.

Stage: Geothermie: De bouw van een geothermiecentrale

De bouw van een geothermiecentrale.

Maak samen met onze specialisten de eerste stap voor een eerste ontwerp voor deze modulaire geothermiecentrale.

Bekijk vacature
Stage: Geothermie: Breukenstudie geothermiereservoir

Breuken analyse.

Bepaal door middel van een breuken analyse het effect van verbreuking op de potentie van geothermie.

Bekijk vacature