Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort
Duurzaamheid is een breder begrip dan enkel energie. Bij de productie van materialen komen broeikasgassen vrij en er komt een steeds grotere schaarste aan zeldzame materialen. Daarom is hergebruik van materialen een belangrijk aspect binnen de transitie naar een duurzame leefomgeving. Een materialenpaspoort kan helpen om alle materialen die in een gebouw zitten aan het eind van de levensduur ook weer uit het gebouw te halen en zo goed mogelijk weer te hergebruiken.
In een materialenpaspoort worden alle installaties en onderdelen in een gebouw in kaart gebracht. Dit kan gekoppeld worden aan het Building Information Model (BIM), een 3D model waarin alle relevante onderdelen in het gebouw staan beschreven. Op deze wijze is bekend welke onderdelen wanneer vervangen moeten worden en welke grondstoffen vrij komen uit het gebouw. Hierdoor kunnen onderdelen zo efficiënt mogelijk worden hergebruikt.
Tijdens je onderzoek breng je in kaart welke onderdelen in een gebouw relevant zijn om mee te nemen in een gebouwenpaspoort. Hierna onderzoek je op welke manier dit gebouwenpaspoort vorm gegeven kan worden en toegepast kan worden in bestaande projecten (nieuwbouw en renovatie). Als laatste maak je een plan over het opstellen en onderhouden van het gebouwenpaspoort: op welke manier kan HermanDeGroot een gebouwenpaspoort integreren in haar projecten?
Wie zoeken wij?
- Je volgt een HBO of WO opleiding technische bedrijfskunde, bouwkunde, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
- Je bent enthousiast, proactief en kunt goed zelfstandig werken;
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk);
- Je kan kritisch nadenken en hebt goed technisch inzicht.
Wat hebben wij jou te bieden?
- Alle ruimte om zelf met ideeën te komen en deze op te pakken;
- Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;
- Goede support van professionele collega’s;
- Een passende stagevergoeding per maand;
- Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat, competitie rond de voetbaltafel en regelmatig een borrel!
Krijg jij hier energie van en herken je jezelf in het profiel? Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons team te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Guus Cals (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!
Wie zijn wij?
HermanDeGroot Ingenieurs levert al ruim 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen.
Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: een combinatie van diepe en ultradiepe geothermie. Hierbij wordt warmte die van nature in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.
Locatie
HermanDeGroot Ingenieurs ven Vastgoedstrategen is gevestigd aan de Nijverheidsweg-Noord 74a te Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.
Periode
De tijdsduur van de stage hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden. Vaak duurt een stageperiode echter een half studiejaar.
Verduurzaming van complexe gebouwen met Vabi Elements
HermanDeGroot helpt grote vastgoedeigenaren met het verduurzamen van hun vastgoedportefeuilles. Hierbij worden verschillende maatregelen bepaald en doorgerekend in een zelf ontwikkeld model. Dit werkt goed voor retailgebouwen en zorgwoningen, maar het is onduidelijke of deze methode ook toepasbaar is bij complexere gebouwen.
Bekijk vacatureDuurzame warmtebuffers in gebouwen, Werktuigbouwkunde/ Engineering
Om gebouwen te verduurzamen worden steeds meer plannen gemaakt om van het aardgas af te stappen en naar een elektrisch alternatief over te stappen. Zo kan eigen opgewekte zonnestroom direct in het gebouw worden toegepast. Hierbij treden echter steeds vaker problemen op.
Bekijk vacature