Coca Cola

Over Coca-Cola

Coca-Cola is al jarenlang gevestigd in Rotterdam en is eind 2019 verhuisd naar een duurzaam kantoorpand aan de Marten Meesweg in de wijk Prins Alexander.

Doel

Het nieuwe kantoorpand, dat in eigendom is van OVG Real Estate, was toe aan renovatie: er moest flink worden verduurzaamd en daarnaast is het pand herontwikkeld tot een ‘SMART building’. Om dit te bereiken verzorgden wij het ontwerp van het inbouwpakket voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor het gerenoveerde kantoorgebouw.

 Plan van aanpak

Door een zorgvuldig afgestemde combinatie van slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen is een efficiënte, gezonde en groene werkplek gecreëerd waarin de gebruiker centraal staat. Zo is er gekozen voor klimaatplafonds die zorgen voor optimaal comfort en door de vele sensoren ook een data-infrastructuur vormen die ervoor zorgen dat het gebouw efficiënter en zuiniger wordt gebruikt. Ook door de toepassing van Ledverlichting, een nieuwe klimaatinstallatie en warmtewerend glas wordt het energieverbruik flink verlaagd, en daarmee dus ook de CO2-uitstoot.

Resultaat

Het energielabel is verbeterd van E naar label A en het doel is dat het pand een BREEAM Very Good certificering behaalt.

  • Tétris Design & Build BV

    Opdrachtgever

  • Rotterdam

    Locatie

image