Europees Hoofdkantoor Yokogawa

Het in Japan gevestigde concern Yokogawa, heeft in Amersfoort haar Europese hoofdkantoor ter grootte van 25.000 m² laten bouwen. Het kantoor bevat een grote diversiteit aan verblijfsfuncties waaronder: kantoorruimten, ateliers, bedrijfsrestaurant en conferentieruimten.
Daarnaast zijn er veel techniekafdelingen zoals laboratoria, glasblazerij en staging.

Voor elke functie van de aanwezige techniekafdelingen is door ons een bijpassend installatieconcept bedacht welke de gewenste klimaateisen kan waarborgen. In het gebouw is tevens veel aandacht besteed aan veiligheid in de vorm van sprinkler, gasblussing, CCTV, toegangscontrole, inbraakdetectie en bliksemafleiding.

Om het energieverbruik te verlagen, is het complex voorzien van energieopslag in de bodem (WKO) en wordt warmte en koude aanvullend opgewekt middels een warmtepomp.

De stagingruimte is een testruimte voor de apparatuur die Yokogawa ontwikkelt. Door de opgestelde apparatuur in deze ruimte komt zoveel warmte vrij dat deze ruimte niet hoeft te worden verwarmd. De ruimte wordt gekoeld door een free coolingsysteem in de winterperiode. Daarnaast wordt in de winterperiode koude onttrokken aan de buitenlucht en opgeslagen in de bodem, welke wordt gebruikt om in de zomerperiode de stagingruimte te koelen.

  • Yokogawa

    Opdrachtgever

  • Amersfoort

    Locatie

  • 25.000 m²

    Bruto vloeroppervlak

image