Gemeentehuis Kampen

De gemeente Kampen heeft zicht ten doel gesteld om een duurzaam en energie zuinig gemeentehuis te ontwikkelen. De ambitie van de gemeente was de EPG te verlagen met 20%. Herman de Groot heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en de haalbaarheid van deze doelstelling.

Het resultaat van dit onderzoek was het gebouw bouwfysisch uitstekend te isoleren en duurzame energie opwekking toe te passen door middel van warmte-/ koudeopslag in de bodem gecombineerd met warmtepomp.

Door het toepassen van deze technologie is de EPG liefst met 28% gereduceerd. Om aan de eis te voldoen van alle faciliteiten, “plug & play”- concept, per stramien van 1,80 m te voldoen is er gekozen voor een klimaatplafond welke volledig akoestisch dicht is. Door deze keuze te maken kunnen systeemwanden verplaatst of nieuw worden aangebracht zonder de plafonds te openen. Door het toepassen van dit plafondsysteem is een belangrijke besparing gerealiseerd op de exploitatiekosten.

Herman de Groot heeft alle technologie en het speciale plafond ontworpen en de realisatie voor dit gemeentehuis begeleid.

 • Gemeente Kampen

  Opdrachtgever

 • BD architectuur te Arnhem

  Architect

 • Kampen

  Locatie

 • 12.500 m²

  Bruto Vloeroppervlak

image