VACATURES

Genmab

HermanDeGroot Ingenieurs begeleidt Genmab in het gehele ontwikkelingsproces van het casco met de ontwikkelaar en ontwerpt en begeleidt de complete inrichting van de nieuwe onderzoeksfaciliteit op het “Utrecht Science Park”. De faciliteit bestaat uit hoogwaardige laboratoria (MLI en MLII), kantoren en voorzieningen als een science-café, plaza met bedrijfsrestaurant, auditorium en sportfaciliteit.

Het ontwerp en de begeleiding van HermanDeGroot in de inrichting bestaat voor de laboratoria en kantoren uit alle technologie, zoals klimaat, medische gassen, drink-, proces- en demiwatervoorzieningen, afvalwaterstromen, elektravoorzieningen, beveiligingssystemen, etcetera. Verder heeft HermanDeGroot begeleid in de vaste inrichting, zoals labmeubilair met technische voorzieningen, sluisvoorzieningen, zuur- en flowkasten, koel- en vriesopslagsystemen, noodstroomvoorziening (NSA) en dergelijke.

De faciliteit werd gerealiseerd met de ambitie BREEAM “Excellent”. HermanDeGroot heeft Genmab begeleid in het gehele BREEAM-traject en gecoördineerd in de benodigde credits van het inbouw pakket voor het ontwerpcertificaat en oplevercertificaat (Expert-rol).

De ontwikkeling van de onderzoeksfaciliteit heeft plaats gevonden in 2015 en de bouw in 2016/2017. De faciliteit is door Genmab in 2018 in gebruik genomen.

 • Genmab B.V. te Utrecht

  Opdrachtgever

 • Cepezed

  Architect

 • Utrecht

  Locatie

 • 11.250 m²

  Bruto vloeroppervlak

image