Hitachi Data Systems

Hitachi Data Systems assembleert data-opslagsystemen en is één van de marktleiders op dat gebied. Gezien de enorme groei van de bedrijfsactiviteiten voldeed de huisvesting in Waardenburg niet meer en is in Zaltbommel nieuwe huisvesting ontwikkeld.

Herman De Groot Ingenieurs heeft het Technisch Programma van Eisen opgesteld voor Hitachi Data Systems. Het gebouw is ontwikkeld door een ontwikkelaar.

De rol van Herman De Groot was het begeleiden van de ontwikkelaar bij de vertaling van het Technisch Programma van Eisen naar technologieconcepten en duurzame maatregelen, alsmede de BREEAM-certificering Very Good. Verder heeft Herman De Groot kwaliteitsinspecties uitgevoerd tijdens de realisatiefase van het project.

Voor de PV-panelen op het dak van het bedrijfsgebouw heeft Herman De Groot een tender uitgezet in de markt. Specificaties en tenderdocumenten opgesteld, markt verkend, beoordeling leveranciers en uitgebrachte voorstellen.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot het realiseren van het grootste PV-panelenproject in Nederland op dat moment van ruim 1.6 Megawatt met een elektrische energieopbrengst in het eerste jaar van 1.5 miljoen kWh. Vergelijkbaar met 450 woningen.

Door de toepassing van warmte- koudeopslag, warmtepompen en pv-panelen is het gebouw energieneutraal.

 • Hitachi Data Systems

  Opdrachtgever

 • Zaltbommel

  Locatie

 • 1.500 m² kantoor 23.000 m² magazijn 6.000 m² assemblagehal/ testfaciliteit

  Bruto vloeroppervlak

 • Nieuwbouw

  BREEAM

image