Renovatie kantoorgebouw Europalaan 40 te Utrecht

Avenue Building is gelegen aan de Europalaan 40 / Beneluxlaan 1010 in Utrecht. Met haar hoge plafonds en grote raampartijen biedt het een aangename en lichte werkomgeving.

Aanleiding

Commzerz Real Investmentgesellschaft mbh (CRI) heeft aan HermanDeGroot gevraagd om per 1 juli 2017 als gedelegeerd opdrachtgever het kantoorgebouw aan de Europalaan 40 / Beneluxlaan 1010 te Utrecht (Avenue Building) Bouwdeel A te Utrecht per juli 2019 op te leveren ten behoeve van huurder ABN AMRO Bank NV en haar dochter Asset Based Finance (ABF)

Doel

De doelstelling was dat de nieuwe huurder ABNAMRO Asset Based Finance N.V. per 1 januari 2019 gebruik zou maken van het casco gebouw dat voldoet aan alle wensen en eisen zoals vastgelegd in het programma van eisen. De technische installaties in Bouwdeel A waren na 20 jaar aan vervanging toe. Daarnaast diende het pand aan nieuwe eisen te voldoen op het gebied van het binnenklimaat en een Energielabel A-certificering.

Plan van aanpak

Om deze doelen te kunnen bereiken is een pragmatische aanpak van het totale proces noodzakelijk gezien de korte doorlooptijd van het project. Hierbij is de planning van de inbouwwerkzaamheden van de huurder in de casco werken geschoven om een zo snel mogelijke datum van ingebruikname te kunnen realiseren.

Namens opdrachtgever Commerz Real Investmentgesellschaft mbh (CRI) hebben wij onderzoek gedaan naar de bouwkundige en installatietechnische staat van het kantoorgebouw. Op basis daarvan hebben we een maatwerkadvies opgesteld voor de techniek, een bestek gemaakt en een tender gedaan. Na het succesvol afsluiten van de tender hebben wij de werkzaamheden begeleid.

Als onafhankelijk adviseur hebben wij daarnaast de nieuwe huurder begeleid door de verschillende mogelijkheden in kaart te brengen en realistische verwachtingen te scheppen voor de opleveringstermijn.

De activiteiten en verantwoordelijkheden van HermanDeGroot als gedelegeerd opdrachtgever waren als volgt: projectmanagement, advisering/ ontwerp bouw en installatietechniek tender coördinatie, verduurzaming gebouw/ energievoorziening en begeleiding inbouwpakket van de huurder.

Resultaat

Het Bouwdeel is op 19 juli 2019 succesvol opgeleverd als nieuwe werkplek voor ABN AMRO Bank NV (ABN AMRO) en haar dochter Asset Based Finance (ABF). Alle installaties en inrichting zijn volledig vernieuwd, waardoor het bouwdeel een comfortabele en gezonde werkomgeving geworden is. Waar voorheen sprake was van gevelradiatoren, wordt het pand nu via de vloer verwarmd én gekoeld. Ook beschikt het bouwdeel nu over Energielabel A.

  • Commerz Real Investmentgesellschaft mbh

    Opdrachtgever

  • Utrecht

    Locatie

  • 16.500 m²

    Bruto vloeroppervlak

image