Rotterdamsch Lyceum

Het Rotterdamsch Lyceum is een middelbare school in een markant rijksmonument uit 1929 aan de Pieter de Hoochstraat 29 in Rotterdam-West.

Het gebouw is in 1939 uitgebreid met een paar lokalen nabij de monumentale entree. In 1975 werd boven de gymzaal een kantine gebouwd. Eind jaren tachtig werden met een staalconstructie vijf extra noodlokalen aangebracht. Bij de restauratie van het gebouw, zijn de noodlokalen verwijderd en is hiervoor in de plaats een kantine gebouwd, die met materialen als staal en glas contrasteert met de rest van het gebouw.

Het Rotterdamsch Lyceum is qua technologie compleet gerenoveerd. Gezien de ligging in een risicovolle wijk is er gekozen voor specifiek totaal beveiligingstechnologie concept, het zogenaamde AACS-systeem. Het AACS-systeem is een Alarm Afhandel en Calamiteiten Systeem.

Op dit beveiligingsconcept zijn brandmelding, inbraakmelding, het cameratoezicht en het toegangscontrolesysteem aangesloten en bestuurbaar vanuit de portiersloge. Alle leerlingen hebben een eigen toegangspas met pasfoto en hebben toegang tot het gebouw. Personen zonder toegangspas moeten zich melden bij de portier om toegang te kunnen verkrijgen tot het gebouw.

 • LMC

  Opdrachtgever

 • Architectenbureau Arts & Crafts (België)

  Architect

 • Rotterdam

  Locatie

 • 3.500 m²

  Bruto vloeroppervlak

image