Willemswerf

Willemswerf is een kantoorgebouw met een markante architectuur, ontworpen door de Amsterdamse architect Wim Quist. De bouw van het pand is gestart in september 1984 en oplevering heeft plaatsgevonden in december 1988. Het gebouw heeft een entreehal, 5 parkeerlagen, 17 kantoorverdiepingen en een technische laag, totaal oppervlak 57.500 m².

In 2012 is gestart met planvorming voor grootschalige renovatie van het pand, waarbij voor de technische installaties onder andere onderzoek is gedaan naar toepassing van duurzame energie, klimaatconcepten op de kantoorverdiepingen, renovatie van de technische infrastructuur en een faseringsplan.

Door het gewijzigde gebruik van het gebouw van single tennant (Nedlloyd) naar multi tennant kantoorgebouw is in 2014 de entree van het gebouw aangepakt. In de nieuwe situatie is op entreeniveau een lobbyhal gerealiseerd met een restaurant, brasserie en koffiebar en zijn de centrale receptie en de beveiliging opnieuw gehuisvest.

Inmiddels zijn ook meerdere kantoorverdiepingen gerenoveerd, waarbij onder andere klimaatplafonds zijn toegepast. Ook de koelcentrale en de ventilatie-installaties zijn gerenoveerd. Daarnaast zijn tevens de regeltechnische installaties vervangen.

 • ASR Vastgoed

  Opdrachtgever

 • Wim Quist Powerhouse Company

  Architect

 • Rotterdam

  Locatie

 • 57.500 m²

  Bruto vloeroppervlak

image