Zwembad Boxtel (Het Dommelbad)

De gemeente Boxtel heeft zich ten doel gesteld om een nieuw duurzaam zwembad te ontwikkelen op de locatie van het voormalige zwembad de Spetterhoek aan de Schijndelseweg te Boxtel.

De doelstellingen van de gemeente Boxtel waren onder andere een belangrijke reductie te realiseren op de EPG en CO2 uitstoot.

Herman de Groot heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en de haalbaarheid van deze doelstelling. Het resultaat van dit onderzoek was het gebouw bouwfysisch uitstekend te isoleren en energie besparende maatregelen in de toegepaste technologie. Dit heeft geresulteerd dat de EPG liefst met 20% is gereduceerd.

Het nieuwe zwembad bestaat uit onder meer de volgende onderdelen: wedstrijdbad, doelgroepenbad, peuter-/kleuterbassin (waterspeeltuin), waterglijbaan met plonsbad, één meter duikplank met springkuil, horeca, vergaderruimte, drenkelingendetectiesysteem in wedstrijden doelgroepenbad.

Herman de Groot heeft alle technologie ontworpen en de realisatie voor dit zwembad begeleid.

  • Gemeente Boxtel

    Opdrachtgever

  • AGS Architecten & Plannners B.V. te Heerlen

    Architect

  • Boxtel

    Locatie

  • 3.000 m²

    Bruto vloeroppervlak

image