VACATURES

Stage geothermie: Communicatieplan

Communicatieplan

HermanDeGroot werkt samen met Larderel Energy en andere consortiumleden aan het grootste energietransitie project van Nederland: geothermie in de regio Eemland en Gooi- en Vechtstreek. Hierbij wordt een regio van 12 gemeenten Paris Proof gemaakt met duurzame elektriciteit en warmte opgewekt uit aardwarmte. Hiervoor worden geothermiebronnen geslagen en een groot warmtenet aangelegd. De totaalinvestering van dit project bedraagt ongeveer 5,7 miljard euro.

Binnen dit traject is communicatie en voorlichting van groot belang. Hierbij moeten verschillende markten aangesproken worden. De belangrijkste markt is hierbij de consumentenmarkt. Bewoners moeten instemmen met de constructie van de centrales, en daarnaast ook vrijwillig aansluiten op het warmtenet. Een goede communicatiestrategie is dus van groot belang.

Daarnaast zijn ook de financiële markt, met investeerders (o.a. banken, investeringsfondsen en private investeerders) en beleggers (institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars) en de politiek (op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau) van groot belang.

Al deze partijen moeten op de juiste manier met de juiste informatie geïnformeerd worden. Denk hierbij aan alle mogelijke informatiekanalen: advertenties, pers, beeld en geluid, het oprichten van een informatiecentrum, enzovoort. Maar ook de toon en frequentie van informeren zijn van groot belang. Voor deze verschillende partijen zullen verschillende strategieën moeten ontwikkeld.

Tijdens je stage/ scriptie onderzoek je het speelveld van de doelgroepen, stel je een communicatie- informatieplan op dat direct ingezet wordt voor dit geothermieproject.

Voor deze volstrekte waanzinnige opdracht zoeken wij een student(en) die gevoel heeft met marketing in combinatie met het juist informeren van diverse doelgroepen en inzicht heeft in de grote verscheidenheid van doelgroepen, zoals: consumentenmarkt, financiële markt en overheden. Deze opdracht is ook eventueel geschikt voor een duo stage/ scriptie.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van marketing, communicatie of bedrijfskunde.
  • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;
  • Goede support van professionele collega’s;
  • Een nette stagevergoeding;
  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

​Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met 033-4320889. Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

Larderel Energy is een dochteronderneming van HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen.

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.

Over Larderel Energy: Ultra-Diepe Geothermie​

Larderel Energy voorziet een toekomst voor de opwekking van elektriciteit, warmte en koude uit ultra-diepe geothermie in Nederland. De inzet van aardwarmte door middel van een geothermische centrale heeft de potentie om de uitstoot van broeikasgassen significant te reduceren, en een bijdrage te leveren aan de constante opwekking van duurzame energie.

Een geothermische centrale bestaat (minimaal) uit een productie- en injectieput. Via de productieput wordt warm water uit de ondergrond omhoog gepompt. Aan het oppervlak wordt deze warmte onttrokken uit het grondwater en gebruikt voor de opwekking van elektriciteit en verwarming/ koeling van gebouwen en bedrijfsprocessen. Vervolgens wordt het grondwater via een injectieput weer teruggeleid naar het ondergrondse reservoir.

Om er zeker van te zijn dat de toepassing van ultra-diepe geothermie werkelijk een bijdrage kan leveren aan de Nederlandse energiemix moet een scala aan onderwerpen onderzocht worden: de ondergrond, energiecentrale, technische concepten/ mogelijkheden, businessmodel, financiering, juridische aspecten, levenscyclus, invloed op het milieu, veiligheid, politiek, overheid, sociale aspecten, organisatie en meer. Om al deze aspecten te onderzoeken en uit te werken zijn we op zoek naar een multidisciplinair team van stagiaires en afstudeerders. Alle deelnemers aan het onderzoek leveren een bijdrage aan het integrale onderzoeksprogramma naar geothermische energiecentrales in Nederland.

Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Ben jij een talentvolle student op het gebied van technische bedrijfskunde of bouwkunde en zoek je een veelzijdige stage waarbij je theorie in de praktijk kunt brengen? Dan hebben wij een leuke en leerzame uitdaging voor je!

Bekijk vacature
Stage: Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde

Stage Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek: Energiebesparing met slimme sensoren

Ben jij een talentvolle student op het gebied van elektrotechniek of werktuigbouwkunde en zoek je een veelzijdige stage waarbij je theorie in de praktijk kunt brengen? Dan hebben wij een leuke en leerzame uitdaging voor je!

Bekijk vacature