VACATURES

Stage: Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde

Stage Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek: Energiebesparing met slimme sensoren

Om energie te besparen is het belangrijk te weten wanneer hoeveel energie wordt gebruikt. Zo komt het in utiliteitsgebouwen zoals kantoren regelmatig voor dat installaties niet optimaal ingeregeld zijn of zelfs aan staan als er geen gebruik van wordt gemaakt. Hierbij gaat onnodig energie verloren.

Om dit onnodig energiegebruik te monitoren kunnen sensoren gebruikt worden. Tijdens je stage onderzoek je welke energiestromen binnen een gebouw aanwezig zijn. Aan de hand hiervan inventariseer je welke systemen op de markt al worden ingezet om deze energiestromen te monitoren. Vanuit deze inventarisatie kies je een energiestroom die je in je onderzoek verder in kaart brengt. Dit doe je met behulp van het uitlezen van gegevens die al door de installaties worden gemeten, eventueel gekoppeld aan door jou gekozen extra sensoren. Deze opstelling pas je daadwerkelijk toe in een gebouw en verzamelt zo relevante data.

Om deze data ook nuttig in te kunnen zetten, is duidelijke visualisatie van belang. Om deze reden schrijf je als laatste onderdeel van je onderzoek software om de harde data op overzichtelijke wijze weer te geven. Deze data kunnen wij dan gebruiken om verdere conclusies te trekken over energiebesparingsmogelijkheden. Met je onderzoek draag je zo een steentje bij aan de energietransitie.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO of WO opleiding werktuigbouwkunde, elektrotechniek of vergelijkbaar;
  • Je bent enthousiast, proactief en kunt goed zelfstandig werken;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk);
  • Je kan kritisch nadenken en hebt goed technisch inzicht.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Alle ruimte om zelf met ideeën te komen en deze op te pakken;
  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;
  • Goede support van professionele collega’s;
  • Een passende stagevergoeding per maand;
  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat, competitie rond de voetbaltafel en regelmatig een borrel!

Krijg jij hier energie van en herken je jezelf in het profiel? Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons team te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Guus Cals (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al ruim 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen.

Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: een combinatie van diepe en ultradiepe geothermie. Hierbij wordt warmte die van nature in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen is gevestigd aan de Nijverheidsweg-Noord 74a te Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden. Vaak duurt een stageperiode echter een half studiejaar.

Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Ben jij een talentvolle student op het gebied van technische bedrijfskunde of bouwkunde en zoek je een veelzijdige stage waarbij je theorie in de praktijk kunt brengen? Dan hebben wij een leuke en leerzame uitdaging voor je!

Bekijk vacature
Stage: Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde

Stage Werktuigbouwkunde / Elektrotechniek: Energiebesparing met slimme sensoren

Ben jij een talentvolle student op het gebied van elektrotechniek of werktuigbouwkunde en zoek je een veelzijdige stage waarbij je theorie in de praktijk kunt brengen? Dan hebben wij een leuke en leerzame uitdaging voor je!

Bekijk vacature