VACATURES

Stage technologie: Laadpalen, infrastructuur en klimaatdoelstellingen

Weet jij de connectie tussen laadpalen, infrastructuur en klimaatdoelstellingen?

Dan zijn wij op zoek naar jou.

In de huidige wereld zijn elektrische auto’s niet meer weg te denken en maken een steeds groter onderdeel uit van het mobiliteitsbeeld, zowel binnen als buiten Nederland. Naast luchtkwaliteit in steden heeft elektrisch vervoer ook de potentie om CO2 te besparen. Binnen de klimaattafels is ‘mobiliteit’ en ‘duurzaam vervoer’ belangrijke speerpunten. Binnen de klimaattafels heeft mobiliteit een CO2 reductie doelstelling geplaatst van 7,3Mt. Dit is een forse doelstelling, zeker gezien alle vragen rondom de benodigde infrastructuur.

Binnen HermanDeGroot willen wij graag onderzoeken of de CO2 besparingsdoelstellingen binnen de huidige infrastructuur behaald kunnen worden.

Binnen het onderzoek staan de volgende punten centraal:

 • Welke rol zal elektrische vervoer gaan spelen in personenvervoer en vrachtvervoer?
 • Hoe kan de huidige infrastructuur geschikt gemaakt worden voor deze substantiële vermeerdering van elektrisch vervoer?
 • Hoe ziet de toekomstige infrastructuur eruit bij de voorziene toename in elektrisch vervoer?
 • Wat is het effect van de veranderende infrastructuur voor consumenten, voor netbeheerders en voor de overheid?
 • Welke belangrijke keuzes en aandachtspunten heeft deze toename in elektrische vervoer in de komende 10 jaar?

​Wie zoeken wij?​

 • Je volgt een technische HBO- of WO-opleiding, zoals technische bestuurskunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of built environment;
 • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

​Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;
 • Goede support van professionele collega’s;
 • Een nette stagevergoeding;
 • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel

Krijg jij hier energie van?

​Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met 033-4320889. Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.

​Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

​Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.

Stage technologie: Duurzaamheid en afmetingen installaties

De beleving en behoeften van de eindgebruiker vormen altijd het uitgangspunt van ons ontwerp.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gebruiksgemak en comfort, een gewenst klimaat, passende verlichting, de juiste voorzieningen voor het gebruik van ICT- en communicatiemiddelen en natuurlijk veiligheid.

Bekijk vacature
Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Stage Technische bedrijfskunde / Bouwkunde: Circulariteit met gebouwenpaspoort

Ben jij een talentvolle student op het gebied van technische bedrijfskunde of bouwkunde en zoek je een veelzijdige stage waarbij je theorie in de praktijk kunt brengen? Dan hebben wij een leuke en leerzame uitdaging voor je!

Bekijk vacature