Adviseur Energie Utiliteitsbouw (o.a. winkels, hotels en laboratoria)

Vanuit de techniek bijdragen aan duurzamer vastgoed. Is dat wat jou drijft en wat je belangrijk vindt? Lees dan verder!

De uitdaging

Met de inzet van jouw expertise ga je onze opdrachtgevers adviseren bij het realiseren van duurzame gebouwen. Het kan gaan om bestaande gebouwen, transformatie opgaven of nieuwbouw. Je hebt kennis van de NTA 8800. Als gecertificeerd EP-adviseur maak je opnames en berekeningen van gebouwen die je inzicht geven in de energieprestatie van het gebouw. Met deze informatie stel je een maatwerkrapport op waarin je aangeeft welke maatregelen genomen kunnen worden om energie te besparen. Jij adviseert onze opdrachtgevers om deze duurzamere maatregelen te nemen, waarbij je een verbinding kunt leggen naar het MJOP.

Je werkt samen met collega’s binnen integrale projecten, waarin je duurzaamheid en kennis van energiebesparende maatregelen inbrengt. Samen zoek je naar totaaloplossingen. Door de omvang van ons bureau is het mogelijk te werken aan zeer uiteenlopende projecten op het gebied van vastgoed, bouw en complexe installaties.

Kortom, een uitdagende functie waarin je jouw huidige kennis inzet en je je verder kan ontwikkelen. Genoeg ruimte voor groei en ambitie dus!

De belangrijkste functie taken

 • Als gecertificeerd Energie Adviseur adviseer je onze opdrachtgevers hoe hun vastgoed te verduurzamen. Dit doe je onder andere door het opstellen van routekaarten.
 • Je brengt de huidige situatie van het gebouw in kaart aan de hand van beschikbare data en doet daarna een opname op locatie waarbij je in de verduurzamingskansen in kaart brengt.
 • Je verwerkt de gebouwinformatie en bespreekt de uitkomsten met collega’s, om zo gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen voor de verduurzaming van het vastgoed.
 • Je stelt energielabels op en meldt ze af volgens de NTA 8800.

Wie is HermanDeGroot

Wij zijn een veelzijdig en innovatief ingenieursbureau en ontwikkelen onze projecten vanuit maatschappelijk oogpunt. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van energietransitie en laboratoria. Wij zijn slagvaardig, denken in kansen en oplossingen en zijn innovatief.

We zijn gevestigd in het nabije centrum van Amersfoort. De cultuur binnen ons bureau is open, ambitieus, coöperatief, betrouwbaar, loyaal en met teamgeest. We werken samen in een groene kantoortuin en in de middag spelen we graag een potje tafelvoetbal. Ook houden we van samen gezellige en sportieve activiteiten ondernemen, zoals de ronde van Amersfoort of aan het einde van de werkdag bowlen.

Dit bieden wij jou

Een uitdagende functie waarin je werkt aan interessante projecten, met volop ontwikkelmogelijkheden en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Wat houdt dit in?

 • Fulltime/ deeltijd dienstverband met flexibele werktijden.
 • Een fijne sfeer door enthousiaste en gemotiveerde collega’s.
 • Een mooie werkplek in een inspirerende omgeving.
 • Gezellige borrels en leuke personeelsuitjes.
 • 23 vakantiedagen en minimaal 9 extra vrije dagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een laptop, telefoon en eventueel een leaseauto.
 • Een goed salaris passend bij de ervaring die je meebrengt.
 • Mogelijkheid tot hybride werken.

Wie zoeken we?

Een betrokken en enthousiaste collega die onze opdrachtgevers wil adviseren in het verbeteren van energieprestaties van gebouwen. Je wilt jezelf verder ontwikkelen en je vindt het leuk jouw kennis en ervaring te delen en van anderen te leren.

Daarnaast heb je:

 • Een EP- Ub/d  certificaat voor het opstellen van energie labels.
 • Een opleiding bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, energietechniek of installatietechniek op MBO-4 of HBO niveau.
 • Ervaring in het werken met Vabi.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Een autorijbewijs.
 • Uiteraard een gezonde dosis humor.

Interesse in deze mooie uitdaging?

We maken graag kennis met je!

Heb je interesse of heb je verdere vragen over de functie kun je ons uiteraard bellen: 033 432 08 89 of
mailen: info@hermandegroot.nl

Gelijk solliciteren? Stuur je motivatie met CV naar jobs@hermandegroot.nl.

Adviseur Energie Utiliteitsbouw (o.a. winkels, hotels en laboratoria)

Adviseur Energie Utiliteitsbouw (o.a. winkels, hotels en laboratoria)

Vanuit de techniek bijdragen aan duurzamer vastgoed. Is dat wat jou drijft en wat je belangrijk vindt? Dan zoeken we jou!

Bekijk vacature
Ontwerper Werktuigbouwkundige Installaties

Ontwerper Werktuigbouwkundige Installaties

Vanuit de techniek bijdragen aan duurzamer vastgoed. Is dat wat jou drijft en wat je belangrijk vindt? Dan zoeken we jou!

Bekijk vacature